úterý 24. března 2015

TŘINÁCTÝ DEN - DEN ODPOČINKU (zbývá 17 dní)

JOO!! ODPOČINEK! ALE TO NEZNAMENÁ ŽE SE CELÝ DEN BUDETE VÁLET NA GAUČI. ZAJÍT SI NA PROCHÁZKU BY VŮBEC NEUŠKODILO :))

Snídaně: jáhlová kaše s oříšky
  • Potřebujete: 50 g jáhel nebo 3 lžíce jahelných vloček, 150 ml sójového mléka, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku nasekaných oříšků nebo semínek (lískové nebo vlašské, slunečnicové či dýňové), 1 lžičku medu nebo obilného sladu, 50 g ovoce (jablko, jahody, borůvky, meruňky – dle sezony).
  • Jáhly důkladně properte ve studené vodě a třikrát je spařte vroucí vodou, aby nebyly nahořklé. Nebo můžete použít jahelné vločky, které se nemusí tak dlouho vařit ani spařovat. Nechte okapat a potom je vložte do vařícího sójového mléka, na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut doměkka. Hotové na talíři posypte skořicí, pokapejte medem, sladem či jablečným koncentrátem a posypte oříšky nebo semínky. Nakonec přidejte očištěné nakrájené ovoce.
Svačina: mrkvovo-jablečný salát (150 g mrkve, 50 g jablka, citronová šťáva)
Oběd: krůtí maso se zeleninou a celozrnnými těstovinami
  • Potřebujete: 60g celozrnných těstovin, 1 lžíci olivového oleje, 120 g krůtího masa, 1 papriku, půl cukety, 100 g mladého špenátu, 2 stroužky česneku, 1 lžičku sezamových semínek.
  • Těstoviny uvařte, na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, pak přidejte 120 g libových krůtích kousků a zprudka opečte 2–3 minuty. Přideje pokrájenou zeleninu včetně špenátu a česneku, orestujte, posypte sezamem, přideje těstoviny a prohřejte.
Svačina: 250 ml syrovátkového nápoje (Amálka)
Večeře: losos s vařenými bramborami a limetkovou šťávou, hlávkový salát
  • Potřebujete: 200 g filetů lososa, 1 bramboru, 50 g hlávkového salátu a 50 g salátu dubáček, půl limetky, sůl, pepř, vinný ocet nebo citronovou šťávu, 1 lžička olivového oleje.
  • Filety i s kůží lehce posolte a posypte čerstvě mletým pepřem. Vložte je na nepřilnavou pánev kůží dolů a zvolna je opékeje, zastříkněte šťávou z limetky. Rybu podávejte s vařeným bramborem a salátem, který zakápněte lžičkou olivového oleje a ochuťte vinným octem nebo citronovou šťávou.
Denní energetický příjem: 6178 kJ


POkud chceš vidět víc na našem blogu rozcestník najdeš zde
zdroj -zde

Žádné komentáře:

Okomentovat